tisdag 26 februari 2013

Självaste BF-dagen

Då vår dagen kommen. Dagen då det är tänkt att vi ska bli föräldrar, om allt går enligt planen. Dagen som man har ställt in sig på i 9 månader.

26 februari...................

Ingenting verkar hända vad gäller barnafödandet i alla fall. Så otroligt frustrerande!
Jag var hos barnmorskan idag på förmiddagen. Micke skjutsade mig dit innan jobbet. Allt såg bra ut - precis som vanligt. La inga direkta siffror på minnet, men blodtryck, blodvärde och hjärtljud var helt i sin ordning. Magen mätte 35 cm. En cm större än för två veckor sedan.
Bebis var busig. Det var inte lätt att lyssna på hjärtljuden idag, för bebis flyttade på sig hela tiden :) Mammas lilla bus! Men till slut så fick vi höra att det slog bra.
Jag vägde mig som vanligt också. Idag var jag övertygad om att jag åtminstone borde gått upp ett kilo. Kanske till och med två. Men nä, jag hade gått NER ett kilo sedan sist. Obegripligt, det där. Men jag klagar inte :)

Hade tänkt mig en promenad hem, i hopp om att trigga igång förlossningen. Jag hann inte gå mer än 150 meter så mötte jag min pappa som kom körandes på vägen. Han bor i Nybro normalt, men hade ärenden inne i Kalmar. Han tyckte jag var alldeles för långt hemifrån, och tyckte absolut inte jag skulle GÅ hem. Så det blev skjuts. Men jag tog en promenad när jag kom hem istället. Runt Skälby - och det innebär ändå 3,5 km ungefär. Blev dock rädd när jag var som längst hemifrån. Vad gör jag om vattnet skulle gå och värkarna skulle sätta igång? Det var kallt, blåsigt och blött överallt. Jag hade ju omöjligt kunnat gå hela vägen hem i det läget. Hade väl fått ringa efter taxi.
Men vattnet gick inte, och värkarna var bara lätta under promenaden, så det gick bra. Dock tror jag inte att jag ska gå så långa promenader själv. Får nog nöja mig med att hålla mig runt kvarteret hemma.

Till middag blev det pannkakor. Det var evigheter sedan jag åt det, så jag blev riktigt sugen. Därefter vilade jag en stund och sen bakade jag bullar och sockerkaka. Har även hunnit med ett antal telefonsamtal. Ett med svärmor, ett med mamma och ett med en väninna. Alla tre undrade hur jag mådde och om jag trodde det skulle bli ett punktligt barn.
Men det verkar inte så. Nu är det bara knappt 5 timmar kvar på detta dygnet, så det vore väldigt konstigt om jag skulle hinna klämma ut bebisen idag.

Men imorgon kniper jag igen! För då fyller min svåger år, och jag VILL verkligen att vårt barn ska ha en egen födelsedag! Är ju bara så typiskt att jag har en tvättid imorgon. Det innebär att jag kommer att springa en massa i trapporna, så det skulle ju inte förvåna mig om det sätter igång förlossningen bara för att jag inte VILL det imorgon. Får strunta i tvätten. Hoppas på att det finns en tid på torsdag istället, kanske. Jag får kolla upp det :)

Nu ska jag ta mig en kvällsmacka - och Micke får väl njuta av en nybakad kanelbulle. Gjorde dem inte glutenfria denna gången - är ändå inte så förtjust i bullar :)
Ny dag imorgon, med start på övertid. Får se hur det går :)

www.vi2blir3.blogspot.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar